Zangles

Kinderen zingen vanzelf, spontaan, zonder erbij na te denken en vooral: zonder oordelen. Het is een natuurlijke en vanzelfsprekende manier om zichzelf te uiten. De meeste kinderen zingen op een gezonde manier precies datgene waarvoor hun stem toegerust is.

In mijn zanglessen is dat mijn uitgangspunt: beginnen bij wat een stem op dat moment kan. Vervolgens is er een leervraag: je gaat natuurlijk op zangles omdat je je stem, manier van zingen, en vermogen tot expressie wilt ontwikkelen. Deze stellen we samen zo helder mogelijk vast.

Vanuit repertoire dat bij jou past werken we aan ademhaling, houding en stemvorming zodat jouw stem de ruimte krijgt om optimaal tot klinken te komen. Daarnaast is zingen natuurlijk meer: stem en persoonlijkheid zijn geen losse elementen, maar vormen een eenheid. Vandaar dat we ook op zoek gaan naar wie er zingt: wat wil jìj laten horen, welk verhaal wil je vertellen, hoe kun je dat met jouw stem naar buiten brengen?

In mijn lessen begeleid ik je op piano of gitaar. Bovendien beschik ik over professionele appartuur om opnames te maken, waarmee je thuis verder kunt, of die je kunt gebruiken als demo.

±